Scheers Duurzaam Advies
Projectmanagement | uitvoer | advies
Berekening

BEREKENING

  • Doorberekening verschillende opvolgers van huidige salderingsregeling
  • Effecten van plaatsen batterij, verlengen van de garantieperiode van de omvormers,
  • Vele mogelijkheden (o.a. rekening houden met oriëntatie, opstellingshoek, aantal panelen, aantal “slimme” meters, eigen verbruik, enz.)

Wij hebben speciaal voor woningbouwverenigingen een uitgebreid rekenmodel ontwikkeld (voorbeeld zie hieronder). Hiermee kunnen eenvoudig de opbrengsten voor zowel de huurder als de verhuurder worden berekend. Maar dit model kan meer: Wat is het effect van vervanging van de salderingsregeling door subsidie gericht op een TVT van 7 jaar? Of  6 jaar, of het volledig afschaffen van de salderingsregeling? Meer of minder energieprijsstijging? Welk effect heeft het plaatsen van een 2KW batterij? Wat zijn de opbrengsten als 70% van de huurders een slimme meter heeft? Of 95%? Wat is het effect op de opbrengst voor huurder en verhuurder als we huurtoeslag in de berekening meenemen? Wat is het effect van (STEP)subsidie op de terugverdientijd?