Scheers Duurzaam Advies
Projectmanagement | uitvoer | advies
Ervaring

Wij hebben ruim 13 jaar ervaring binnen de volkshuisvesting met dagelijks intensief contact met individuele huurders en bewonersorganisaties. Daarnaast hebben wij vele tientallen huurders en particulieren voorzien van zonnepaneelinstallaties die meer dan voldoen aan de verwachting. Wij zijn trots inmiddels een bijdrage te hebben geleverd aan een beter milieu. Per 1 april 2018: 528 MWh zonnestroom geproduceerd. Vermeden CO₂ uitstoot: ruim 300.000 kg!

Creëren draagvlak

Wij luisteren naar huurders, nemen bezwaren weg, creëren draagvlak, delen succesverhalen en overtuigen huurders met argumenten om duurzame keuze te maken. Hierdoor doen in sommige straten binnen 3 maanden tot wel 50% van de huurders mee (zie foto hieronder van een straat in Amsterdam Nieuw West). Daarnaast zorgt onze opbrengstgarantie voor hoge participatie onder de huurders.

Veel huurders zijn op zoek naar manieren om minder energie te gebruiken, CO₂ te besparen en de wereld goed achter te laten voor de (klein)kinderen. Door zonnepanelen voor huurders beschikbaar te maken zonder grote investering vooraf, krijgen zij de mogelijkheid zelf duurzame energie op te wekken en hiervan ook financieel te profiteren. Voor een grote groep huurders, zeker als zij niet beschikken over voldoende financiële middelen, is dit belangrijk.