Scheers Duurzaam Advies
Projectmanagement | uitvoer | advies
Kwaliteit

Wij zorgen voor:

  • Systeem van 8 panelen turnkey geplaatst op dak van huurder voor € 0,99 / Wp (incl. BTW)
  • 10 jaar ECHTE volledige garantie
  • Wij werken alleen met betrouwbare, nette en vakbekwame installateurs aangesloten bij UNETO-VNI
  • Wij zorgen voor esthetische plaatsing met mooi en regelmatig straatbeeld (bij montage op schuine daken)
  • Alleen kwalitatief goede materialen van fabrikanten die zich al jarenlang hebben bewezen en goede productgarantie  bieden
  • Ieder systeem wordt binnen één dagdeel werkend opgeleverd door gekwalificeerd personeel en volgens NEN 1010:2015
  • Alle systemen worden geleverd met monitoring op afstand waarbij storingen binnen 5 werkdagen worden verholpen. Zonder tussenkomst van huurder of verhuurder

 

De beste prijs/kwaliteit verhouding

Wij zorgen voor kwaliteit. Onze voorkeur gaat uit naar systemen met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Hieraan stellen wij dezelfde eisen als aan “duurdere” systemen. Door de lagere kosten, wordt de investering sneller terugverdiend én realiseren wij voor de huurders een zeer goed aanbod. Uiteraard zit op ieder systeem, inclusief de omvormer, tien jaar garantie op montage en materialen.

Hogere stroomopbrengst gewenst?

Soms is het verstandig om niet te kiezen voor de beste prijs/kwaliteitverhouding, maar te kiezen voor efficiëntere zonnepanelen of een ander type omvormer. Op een dak met een beperkt beschikbaar oppervlak, kunnen efficiënter (duurdere) zonnepanelen worden geplaatst, waardoor 6 panelen evenveel stroom produceren als 8 ‘normale’ zonnepanelen. Soms is er op een groter gedeelte van een dak sprake van schaduw door bomen, een dakkapel, schoorstenen of andere afvoerkanalen. Dan is het verstandig te kiezen voor een ander type omvormer dat de invloed van schaduw minimaliseert en waardoor een groter gedeelte van het dakoppervlak kan worden benut. Voor deze systemen zal echter altijd een wat hogere investering nodig zijn, waardoor de terugverdientijd oploopt en/of de huurder minder financieel voordeel heeft.

Zonnepaneelsystemen steeds betrouwbaarder

Tien of vijf jaar geleden waren zonnepaneelsystemen nog erg duur en was er onzekerheid over de technische prestaties van zonnepaneelsystemen: Hoe lang gaan de systemen mee? Hoeveel stroom wekken ze per jaar daadwerkelijk op? En hoe is dat over 15 jaar? Hoe lang gaat de omvormer mee? Hoe worden storingen verholpen?

De praktijk leert dat de door ons geplaatste zonnepaneelsystemen, vrijwel zonder uitzondering, boven verwachting stroom produceren, zeer weinig storingen vertonen en dat de jaarlijkse stroomopbrengst minder terugloopt dan verwacht. Ook blijken tegenwoordig de omvormers met een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding qua garantie en prestatie weinig onder te doen voor een echt A-merk zoals SMA. Daarom durven wij op elk geplaatst systeem 10 jaar volledige garantie te bieden. Elk systeem wordt standaard opgeleverd met monitoring. Hiermee kunnen wij (en de huurder!) de stroomproductie real-time bijhouden. Maar nog belangrijker: Bij een storing of tegenvallende stroomproductie lossen wij problemen zonder tussenkomst van huurder of verhuurder binnen 5 werkdagen kosteloos op. De verwachtingen worden meer dan waargemaakt!